Vruchtafdrijving vanwege twijfel over verwekker

De 24-jarige mevrouw S.C. werd woensdagmiddag door de politie van Santo Dorp opgebracht voor verhoor. Zij wordt van vruchtafdrijving verdacht. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat deze dame een relatie onderhield met drie mannen. Op een gegeven moment raakte zij in verwachting. Na geïnformeerd te zijn betwijfelde de aangewezen verwekker of het kind van hem was. Na afstemming met de vriend heeft zij een abortuspil aangeschaft bij een apotheek aan de Indira Gandhiweg. Als gevolg van de inname van het medicament, bijkans drie uren daarna, begon zij weeën te krijgen en dreef het foetus uit. Het vermoeden bestaat dat zij toen al drie maanden in verwachting was. Bij de politie verklaarde S.C. dat zij een maand zwanger was. Deze zaak kwam aan het licht toen zij mot kreeg met haar de stiefmoeder. De dame heeft samen met de verwekker de foetus op het achterperceel van haar vader op Leiding 18 begraven. De politie en de brandweer waren ter plekke voor onderzoek. Zij hebben werkelijk een klein graf aangetroffen waarin de foetus was begraven. Bovendien hebben zij ook de datum van 11 augustus erbij vermeld, de dag waarop zij het strafbaar feit hebben gepleegd. De politie van Regio Midden Suriname heeft de zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De dame en haar vriend werden na verhoord te zijn, heengezonden. Het Openbaar Ministerie zal de zaak voorleggen aan de kantonrechter.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!