Huize Ashiana krijgt nieuwe directeur

Vandaag zal de nieuwe directeur van Huize Ashiana zijn intrede doen. De bondsvoorzitter Murwin Leeflang van Ashiana Werknemersorganisatie (ASWO) geeft aan dat de minister van Sozavo de bond in een vroeg stadium heeft ingelicht dat er een nieuw directie zou komen op Ashiana. Minister Joan Dogojo heeft duidelijk aangegeven wat de contouren zijn. “Wij nemen aan dat de minister zeker iemand zal plaatsen die weet heeft wat betreft de zorg voor oudere mensen. We moeten de mensen de gelegenheid geven om hun werk uit te voeren. De bond is ervan overtuigd dat er een stap in de goede richting wordt gedaan vooral als de nieuwe directeur er echt werk van zal maken om zaken betreffende Huize Ashiana aan te pakken. Wij hopen dat de nieuwe directeur in ieder geval aan tafel zal zitten met de vakbond zodat deze zaken goed besproken kunnen worden”, zegt de bondsvoorzitter. De vakbondsleider hoopt in ieder geval dat met de komst van de nieuwe directeur de seniorenburgers weer eens zullen kunnen genieten van een tijd zoals die ten tijde van Ashiana directeur Dennis Rust het geval was. .
Al geruime tijd is er sprake van een machtsstrijd tussen twee bonden in Ashiana. Het gaat om de bond onder leiding van Ronald Hooghart en de ASWO onder leiding van Murwin Leeflang. “Er is sprake van slechts 1 bond en dat is de ASWO en wij hopen dat de nieuwe directeur daar rekening mee houdt. Het overgrootste deel van het personeel is nog bij de ASWO”, zegt Leeflang.
De nieuwe directeur neemt de plaats in van Glaynes Mawie. Zij werd op 1 september 2012 benoemd tot de directeur van Ashiana. Toenmalige minister van Volksgezondheid Alice Amafo gaf Mawie en het personeel de garantie en zekerheid dat het tekort aan personeel, waarmee het tehuis lange tijd kampte, spoedig tot het verleden zou behoren. Maar tot nog toe zijn de problemen niet opgelost en hebben de medewerkers van Huize Ashiana meerdere malen het werk platgelegd.
Mawie, kreeg op donderdag 17 september te horen dat ze ter beschikking is gesteld van de onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijk Werk.

error: Kopiëren mag niet!