Noersalim spreekt cursisten ambtenarenopleidingen moed in

Minister Noersalim spreekt cursisten ambtenaren  opleidingen moed in.1Minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft op maandag 12 oktober 2015 cursisten van de ambtenarenopleidingen Surnumerair en Bevolkingsadministratie 2 moed ingesproken. De bewindsman gaf in zijn toespraak aan dat hij het beste van de cursisten verwacht. Hij motiveerde ze om de moed niet op te geven, maar tot het eind door te zetten. De minister zei te weten dat de komende 10 maanden niet gemakkelijk zullen zijn. De ambtenaren moeten namelijk hun werk en studie combineren. Hij gaf aan dat de cursisten elkaar moeten ondersteunen om samen succes te boeken. De bewindsman is persoonlijk een voorstander van continue training en opleiding van het personeel. Het geeft de ambtenaren meer kennis om het werk beter te doen. Dit alles past naar zijn zeggen in het verder professionaliseren van het overheidsapparaat. Het is een win-win-situatie, waarbij de overheid investeert in haar medewerkers en er kwaliteit voor terugkrijgt, aldus minister Noersalim. Aan het eind van het cursusjaar wordt een hoger slagingspercentage verwacht.
Het aantal cursisten dat zich heeft ingeschreven voor de verschillende opleiding voor het komende cursusjaar bedraagt 867. Voor de Voortgezette Algemene Ambtenarenopleiding 1 is dat 290 en voor de Voortgezette Algemene Ambtenarenopleiding 2 is dat 105. Op de Surnumerair zitten er 181 cursisten, op de Voorlopleiding Surnumerair 145 en de Bevolkingsadministratie Basis 36. Voor BA 1 hebben 91 cursisten zich ingeschreven en voor BA 2 is dat 19. Het doel van de cursus Surnumerair is gericht op kennis bijbrengen over comptabele werkzaamheden, inzicht verschaffen in staatrechtelijke ordening, organisatie van de overheidsdienst, ICT, taalvaardigheid en communicatieve vaardigheden. Bij Bevolkingsadministratie 2 krijgt het personeel van CBB kennis en vaardigheden om de bevolkingsadministratieve gegevens op professionelere wijze te verwerken en de dienstverlening te optimaliseren. Na de motivatiespeech van de minister hebben zowel docenten als cursisten de bewindsman bedankt dat hij de moeite heeft genomen om hen aan het begin van het cursusjaar moed in te spreken. Dit gebeurde op het complex van het Lyceum 2. De bewindsman heeft zich voorgenomen om de komende periode de overige cursussen te bezoeken en de deelnemers toe te spreken.

error: Kopiëren mag niet!