PL-bushouders balen van onnodige nieuwe vergunningen

De bushouders van het traject Paramaribo-Lelydorp balen al van de nieuwe vergunningen, die op hun traject worden uitgegeven. Aan de drie voor sensatie zorgende bushouders, die vergunningen kregen voor de Tamkas, is door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme een trajectwijziging aangeboden. Volgens de bushouders worden de 3 nieuwe vergunningen gewijzigd voor de route van de PL, Lijn 7 en PKS. Dit vinden de bushouders een kwalijke zaak. Lijn 7 heeft momenteel ongeveer 75 vergunninghouders. PKS aan de andere kant zit met een overvolle bak van 60.
De PL had voor de verkiezingen nog 153 vergunninghouders. Tijdens de verkiezingen werden er onopgemerkt 2 vergunningen verstrekt. Daar hebben de bushouders geen herrie van gemaakt. Nu er nog 1 erbij komt, vinden de bushouders het nodig om hun stem te laten horen, met dien verstaande dat het ministerie ook door heeft dat de PL-bushouders dit niet accepteren. De PL’ers hebben naar hun zeggen een overvolle bak. Wat erbij komt kijken, zijn de problemen met de bussen van de route Paramaribo-Helena Christina, Paramaribo-Welgedacht A en Paramaribo-Santigron. Deze bussen rijden volgens de PL-bushouders gewoon op de route van de PL, pretenderende hun eigen route op te zullen rijden, terwijl zij de normale PL-route rijden. Het laatste spreekt zeker over de controle over de operaties van de bussen. Deze controle zou door het ministerie moeten worden uitgevoerd, dat naar mening van de bushouders zeker niet gebeurt.
Naast het niet wezen van controle over de weg is de controle bij het begin- en eindhalte van de PL-bussen aan de Ladesmastraat ook een chaos. In de ochtenduren gaat het volgens de bushouders wel ordelijk aan toe. Na 12.00 uur wordt de zaak volgens hen totaal chaotisch. ‘Chauffeurs beginnen gewoon voor hun beurt hun bussen te vullen. Erger nog, wachten de pas binnen komende bussen niet op hun beurt. Zij zetten af, vullen, en vertrekken weer’, zegt een gebelgde bushouder.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!