Frontale aanrijding eist een dode en vijf zwaargewonden

Front 1
Front 2Bij een frontale aanrijding aan de Anton Dragtenweg tussen twee voertuigen raakten zes personen zwaar gewond van wie één ter plekke om het leven is gekomen. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat het voertuig dat vanuit Leonsberg richting Paramaribo reed, op een gegeven moment op de rijhelft van de tegenligger is terechtgekomen met als gevolg de frontale botsing. In de wagen van de vermoedelijke veroorzaker zaten twee mannen en in de benadeelde auto zaten vier personen van wie één ter plekke is komen te overlijden. De inzittenden werden met behulp van de brandweer uit de voertuigen gehaald. De politie van Geyersvlijt zegt dat de zwaargewonden allemaal naar de Spoedeisende Hulp zijn vervoerd. Aangezien beide bestuurders nog niet aanspreekbaar waren, is het de politie vooralsnog niet gelukt een verklaring van hen af te nemen. Het is nog niet bekend of de autobestuurders wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Ook zal de sterke arm nagaan als de automobilisten onder invloed hebben gereden. Volgens getuigen verkeerde de veroorzaker wel onder invloed van alcohol, maar de politie heeft tot nu toe het dronkenschap niet bevestigd. Beide bestuurders zijn onderworpen aan een blaastest. De identiteit van de omgekomen persoon is vooralsnog niet bekend. Het gaat om een 17-jarige jongeman van Javaanse komaf. Met het heengaan van deze jongeman is de verkeersbarometer gestegen naar 39.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!