Islamic Bank keurt US $ 30 miljoen lening goed voor Suriname

Archief foto: Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en ISDB-president dr. Ahmad Mohamed Ali
Archief foto: Minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en ISDB-president dr. Ahmad Mohamed Ali
Op maandag heeft de Raad van Bestuur van de Islamic Development Bank (ISDB) een bedrag goedgekeurd van bijna US $ 895 miljoen. Dit bedrag zal bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe projecten in de IDB-landen. Hiervan is US $ 30,8 miljoen bedoeld voor een secundair en technisch onderwijsproject in Suriname. De minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Niermala Badrising, heeft de wens van de regering uitgesproken om de banden verder te gaan uitbreiden met de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) en de Islamitische Bank. De Islamitische Bank is een tak van de OIC.
Volgens de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, is Suriname nu bezig met een partnership samen met de Islamitische Bank. Een andere missie van de Islamitische Bank zal Suriname en Guyana volgende maand bezoeken. Guyana heeft vaak uitgedrukt interesse te hebben in deelname aan de bank, en is het enige OIC-land dat geen deel uitmaakt van de Islamitische Ontwikkelingsbank. Volgens een persbericht van de bank, heeft de raad van bestuur, die onder voorzitterschap is van de ISDB-president, dr. Ahmad Mohamed Ali ontmoet, zijn er verschillende beslissingen genomen en beoordeeld, waarbij de belangrijkste verslagen over 10 jaar zijn gepresenteerd. Dit bestaat uit de strategie van de Islamic Bank, het 3-jarig operatieplan voor 2016-2018, het verslag over de financiering van de particuliere sector in het kader van de staatsgaranties evenals voorgestelde programma van de IDB Groep en voorzitter voor de komende 5 jaar (2016-2020).

error: Kopiëren mag niet!