‘Beta’ ingesloten voor vernieling en overtreding vuurwapenwet

De politie van Brokopondo heeft op dinsdag 6 oktober de 48-jarige Soebagchand R. alias “Beta” aangehouden. Soebagchand wordt ervan verdacht een graafmachine van zijn werkgever Rui C. te hebben vernield. Ook heeft hij de ondernemer bedreigd met een jachtgeweer.
Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de ondernemer die aan goudwinning doet in november 2014 voor enige tijd naar een ander gebied was vertrokken. Toen hij op dinsdag 6 oktober terug was, bleek zijn graafmachine door ‘Beta’ in delen te zijn gesneden met een brander. De delen waren reeds verplaatst naar andere omliggende werkgebieden.
Rui confronteerde hem hiermee. Soebagchand had naar zijn zeggen al die tijd voor zijn werkgever gewerkt, maar hij is niet op tijd uitbetaald. Er ontstond toen een woordenwisseling tussen de heren. De werknemer ging tekeer en bedreigde zijn werkgever met een jachtgeweer dat niet gedekt is. De politie werd ingeschakeld en is de verhitte arbeider aangehouden. Het jachtgeweer is in beslag genomen.
Soebagchand alias ‘Beta’ is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!