Airco Griffie der Kantongerechten begeeft het

oAirco Griffie der Kantongerechten begeeft het.1Het centrale ventilatiesysteem in het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Grote Combéweg is vanaf maandag volledig uitgevallen. Reeds enige tijd functioneren de airco’s slecht, maar nu is het volledig uitgevallen. Van het personeel wordt vernomen dat het hele systeem aan vervanging toe is. Waarnemend president Iwan Rasoelbaks heeft de beslissing genomen om de zittingen tot 13.00 uur te houden. Dit zal weer tot oponthoud van zaken leiden.
De hitte in het gebouw is niet te verdragen en vanwege de toga’s hebben de rechters en advocaten het nog warmer. Ventilatoren bieden geen soelaas en had Rasoelbaks geen keus dan het personeel naar huis te sturen om 13.00 uur. Slechts de hoofdgriffiers blijven nog op hun post tot 15.00 uur. Problemen met het ventilatiesysteem zijn reeds enige tijd doorgegeven aan het ministerie van Justitie en Politie, dat belast is met het onderhoud van de gebouwen.

error: Kopiëren mag niet!