Waterprobleem Koendjibihariweg

Waterprobleem aan de KoendjibihariwegBewoners van de Koedjibiharieweg in het district Commewijne hebben aangegeven niet over water te beschikken. Districtscommissaris Remy Pollack heeft in dit kader aangegeven al melding hiervan gehad te hebben en al ervoor gezorgd te hebben dat deze mensen over water kunnen beschikken. Verder geeft de dc aan dat niet alleen Koedjibihariweg kampt met dit probleem, maar dat heel Commewijne niet over water beschikt. ‘Het is alom bekend dat Commewijne een waterprobleem heeft. Maar zodra men me belt, zorg ik ervoor dat men over tenminste 2 kuub water kan beschikken.’ De dc zegt dat een aantal gebieden water nodig heeft en vooral nu in de droge tijd. ‘Men kan 2 kuub al gauw binnen 2 tot 3 dagen gebruikt hebben en soms in een week. En wanneer de wagens ‘s morgens water gaan halen bij SWM kan het vanwege de file iets langer duren om aan te komen’, aldus dc Pollack.
Marlon Oosterling, hoofd Dienst Watervoorziening, geeft ook aan dat heel Commewijne met dit probleem kampt. ‘Indien men niet over water beschikt, kan men contact opnemen met de dienst en zijn we er binnen een uur. Het kan ook zo zijn dat er helemaal geen infrastructuur daar ligt en dat zien we wanneer we dus daar zijn’, zegt Oosterling. Oosterling geeft aan dat men momenteel samen met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen bezig is het hele land in kaart te berengen. Daaruit moet een masterplan komen. ‘Indien de mensen niet over water beschikken, kunnen zij op korte termijn water opkopen. Dat doen de meeste van hen al’, aldus Oosterling.

error: Kopiëren mag niet!