Ouders corrumperen voetballende kinderen

Is er in de voetballerij een hogere eer te behalen dan de nationale selectie? In alle landen van de wereld niet, maar in Suriname wel. Veel Surinamers zijn de draad totaal kwijt, voor een bordje linzensoep zouden ze zelfs hun moeder kunnen verkopen. Dat blijkt uit het gedrag van ouders, die er niet voor schromen om hun voetballende kinderen te vergiftigen met een materialistische benadering in plaats de nadruk te leggen op de liefde voor de sport. De sporter die niet bereid is voor de nationale selectie te spelen en/of zich daarvoor niet inzet, is totaal waardeloos en de Staat mag zo een sporter verwaarlozen. Er is nu een U-15 toernooi gaande in Suriname met o.a. onze nationale selectie, een team van Feyenoord en een team van een zogenaamde Toney Football School Rotterdam. Al enkele dagen rouleert het gerucht dat deze zogenaamde voetbalschool misbruik heeft gemaakt van een ruimte gegeven door de SVB zelf om hoofdspelers van de U-15 selectie te onttrekken van de nationale selectie onder beloften en giften en deze in te zetten voor de private doelen van de voetbalschool. Op gegeven moment zat de U-15 selectie door de leegloop verlegen om spelers en moest er weer gerekruteerd worden voor het toernooi. Hulde aan de moedige jongens die hun medewerking hebben verleend en de jongens die zijn gebleven. De genoemde voetbalschool heeft een deel van de U-15 jongens weggezogen uit de nationale selectie en dat met goedkeuring van de ouders. Deze ouders vinden dat de nationale selectie (dus de bevolking: u en wij) ondergeschikt is aan een voetbalschool. De reden dat onze nationale U-15 selectie ondergeschikt is, is omdat de voetbalschool nu met geld kan strooien en dure voetbalschoenen en tenues voor de jongens kan beloven en Europese dromen aan hen kan verkopen. De bestuurders van de voetbalschool zijn bezig deze groep voetballers te corrumperen en ze op te voeden tot compleet onbruikbare misbaksels. De ouders vinden het allemaal leuk en doen keihard mee om hun kroost te vergiftigen. Ze denken dat ze straks zullen genieten van de miljoenen die zoonlief zal verdienen. In principe werken deze ouders mee aan kinderprostitutie van hun eigen kinderen. Aan de kinderen wordt geleerd om zonder te letten op waarden, normen en met name loyaliteit, te gaan voor de hoogste bieder. De SVB aan de andere kant geeft aan de voetbalschool de kans om de nationale U-15 selectie uit te hollen. De SVB is niet in staat gebleken om het onethisch en onzedelijk gedrag van de voetbalschool een halt toe te roepen. Als we letten op de handelswijze van de zogenaamde voetbalschool, dan kan een aantal conclusies worden getrokken. De schooleigenaren hebben totaal geen respect voor de Republiek Suriname en haar bevolking, want al zou de eerste keusspelers van de U-15 trainer willen meekomen, als verantwoordelijke sporter had de school de jongeren moeten wijzen dat niets boven de nationale selectie gaat en dat ze voor de selectie moesten kiezen. De schooleigenaren hebben geen goede bedoelingen met hun voetbalschool, want men corrumpeert en vergiftigt het denken van jonge spelers. Ook hier moet gelet worden op mogelijke uitbuiting en mensenhandel in de toekomst. Kennelijk worden deze schooleigenaren gedreven door commerciële belangen: klaarmaken van talent en als spelersmakelaar/manager geld maken. Bovendien blijft geld in het laatje stromen als de school als een vereniging straks internationaal aangemerkt wordt als de opleider van spelers. De kassa rinkelt dan steeds bij professionele transfers. Het is een schande voor zowel de voetbalschool als de ouders die eraan meewerken dat ze zich tot zo een laag gedrag hebben laten verleiden. De trainer van de U-15 selectie heeft dit gedrag van de spelers en de school gehekeld in de pers, maar hij laat zijn werkgever SVB onbesproken. De trainer moet lef hebben om te zeggen dat de SVB niet correct heeft gehandeld door zijn eigen nationale selectie te ondergraven. Deze U-15 spelers zijn als het ware verkocht door de ouders aan de voetbalschool. Als men al op 15-jarige leeftijd achter middelen aanloopt en de nationale selectie verlaat, wat voor overlast en vervuiling zullen deze jongeren straks niet bezorgen bij de voorzitters van de respectieve voetbalclubs waar ze terechtkomen? Clubs moeten goed kijken wat met een deel van de getalenteerde jeugd gebeurt en voor de komende jaren oppassen als deze gecorrumpeerde spelers aankloppen om ingelijfd te worden. Hierbij brengen we hulde aan de ouders en de voetballers, die de nationale selectie en dus Suriname niet in de steek hebben gelaten. De zogenaamde voetbalschool heeft een aantal jonge Surinamers verleid om verraad te plegen tegen het eigen vaderland. Tegelijkertijd spreken we onze afkeuring uit over het schaamteloos en gênant gedrag van een aantal ouders en hun voetballende tieners. Het was diep beschamend voor Surinaamse burgers om dit te mogen aanschouwen tijdens een internationaal toernooi in het Essed Stadion. Aan onze U-15 selectie wordt de komende twee dagen veel succes toegewenst. Ze is in onze ogen al de winnaar van dit toernooi.

error: Kopiëren mag niet!