Moko verspreidt zich minder snel dan voorheen

Moko verspreid zich minder snel dan voorheen.1Vanaf de presentaties aan de werknemers van het bacovenbedrijf Food and Agriculture Industries (FAI) te Jarikaba is het gebleken dat de bacterie genaamd Moko, zich minder snel verspreidt dan voorheen. De werknemers van het bedrijf zijn alert geweest door de voorschriften stipt na te leven. Gereedschappen en laarzen onder andere worden allemaal ontsmet voor en nadat men de besmette gebieden betreedt. Vakbondsleider Michael Sallons heeft er dus sterk geloof in dat als het precies zo door gaat, de ziekte zich niet verder zal verspreiden zoals eerder het geval. “We hopen ook dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij het zover kan krijgen om de chemicaliën ter beschikking te stellen, zodat de bacteriën ook in de grond bestreden kunnen worden”, zegt Sallons. De directeur van FAI is momenteel in dit verband in het buitenland. In de loop van deze week wordt er weer vergaderd over de stand van zaken. Daar de directeur er niet is, waagt Sallons niet aan te geven als de zaak de goede richting opgaat. Door deze bacterie is er schade aangericht aan ruim 400 hectaren aanplant. Het ander deel van de 1.000 hectaren is volgens Sallons nog in productie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!