Suresur plaatst ook een bak voor bureau Nieuwe Haven

1sURESURStichting Support Recycling Suriname (Suresur) heeft gisteren voor het politiebureau te Nieuwe Haven een verzamelbak voor plasticflessen en aluminiumblikken geplaatst. Dit vond op verzoek van de politie plaats, met name de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit. Guno Roosenhoff, hoofdinspecteur van politie en waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), gaf aan dat de omgeving van de post te Nieuwe Haven zeker ook aandacht nodig had. Er is een grote populatie arrestanten en medewerkers daar, die dagelijks petflessen dumpen. KPS wil hiermee richting de samenleving ook een signaal sturen. Roosenhoff zegt dat er hiermee wordt aangegeven dat ook de politie milieubewust is en vanuit haar positie haar bijdrage levert.
De aanschaf van zo een bak kost volgens Jeroen Cornelisse, coördinator marketing Suresur, ongeveer SRD1800, inclusief het billboard en alles eraan. Het transport van het materiaal kost SRD 3000 per jaar. Daar worden er contractors voor ingezet, die wekelijks de bakken ledigen. De opgehaalde flessen gaan allemaal naar de Amazone Recycling Company. Al het materiaal wordt daar gesorteerd en vervolgens klaargemaakt voor de export naar Europa. De hoeveelheid van flessen die per jaar zou moeten worden opgehaald, is 150 miljoen. Het project van Suresur is gericht op het landelijk kunnen plaatsen van 450 bakken. Deze 450 bakken zullen op jaar basis maximaal 42 miljoen flessen moeten opvangen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!