Para krijgt na 82 jaar eigen SWM-incassokantoor

Para krijgt na 82 jaar een eigen SWM 1Gisteren vond de opening plaats van een incassokantoor van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij (SWM) te Onverwacht. Districtscommissaris John de La Fuente zegt dat Para hiermee een mijlpaal heeft bereikt. “In 1933 is de opening geweest van de waterproductielocatie te Republiek en nu na 82 jaar is voor het eerst een SWM- incassokantoor geopend.” De behoefte voor een incassokantoor van de Energiebedrijven Suriname (EBS) is volgens De La Fuente heel groot. Er is een intekenlijst geproduceerd, waarop bewoners van het district hun handtekening kunnen plaatsen voor de overtuiging dat de behoefte groot is voor ook een EBS-incassofaciliteit. Deze intekenlijst is op het nieuwe SWM-incassokantoor op Onverwacht geplaatst voor de verzameling van handtekeningen.
Onderdirecteur SWM Operations, Alwin Linger, heeft bij de opening beloofd dat de watervoorziening van SWM verder uitgebreid zal worden naar woongemeenschappen, waar er nog geen waterleidingnetwerk bestaat. Volgens Linger moeten de verhoogde tarieven van SWM-rekeningen resulteren in betere voorzieningen en uitbreiding van SWM-faciliteiten. “Als we vragen aan de gemeenschap om aan haar betalingsverplichting te voldoen, moeten wij ook voorzien in de faciliteiten voor het nakomen van die verplichtingen”, zegt Linger. In het verleden moesten bewoners naar Lelydorp naar Paramaribo afreizen om hun rekeningen te betalen. Nu kunnen zij extra kosten besparen en hun rekening op Onverwacht betalen.

error: Kopiëren mag niet!