Enig oponthoud bij avondschoolvervoer Minowc

Het avondschoolvervoer van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) zal mogelijk heel binnenkort van start gaan. Muriel Hoepel, onderdirecteur Minowc, geeft aan dat het avondschoolvervoer zeker doorgaat maar nog niet rond is. Men is alleen nog even bezig het proces af te handelen. Zo gauw zaken in orde zijn, zal dit via de media te vernemen zijn, legt Hoepel uit. Bezorgde ouders en leerlingen maakten eerder melding bij Dagblad Suriname van het feit dat het avondschoolvervoer nog niet in orde is. De voorziening van het Minowc om in de avond ook leerlingen en leerkrachten te vervoeren van en naar de verschillende onderwijsinstellingen, is eerder in het gedrang geweest.
In 2013 dreigde het ministerie de voorziening stop te zullen zetten. Ook in 2014 waren er geruchten van stopzetting. Deze werden door de toenmalige minister van Onderwijs, Ashwin Adhin, ontkracht. In de beschikking van het Minowc over schoolvervoer, is in eerste instantie aangegeven dat het gaat om vervoer van leerlingen en leerkrachten overdag. Er werden door de jaren heen weliswaar bij wijze van uitzondering enkele avondritten uitgevoerd, vooral voor leerlingen uit de districten. Op een bepaald moment tijdens het ministerschap van Shirley Sitaldin is het avondschoolvervoer als regel gaan gelden. Het lag in de bedoeling dat dit schooljaar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) het avondschoolvervoer zou overnemen. De ritten zouden dan gereden worden door het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB).

error: Kopiëren mag niet!