‘Ministers moeten geen goden spelen’

Het DNA-lid Sheilendra Girjasing stoort zich aan ministers en andere politici die volgens hem onnodig met veel sensatie door de straten van Suriname rijden. Hij is van mening dat ministers geen goden moeten spelen. ‘We merken dat een minister die woonachtig is in Commewijne, het presteert om dwars door de file heen met loeiende sirene, de file te passeren om naar het werk te gaan. Dit, terwijl er kilometers lange files zijn waarin mensen rustig zitten te wachten op hun beurt om door te rijden.” Het is volgens hem geen goed voorbeeld voor de jeugd en prikkelend voor de bevolking om te zien dat mensen die eerst normaal deden, plotseling dit gedrag gaan vertonen. “De minister zou net zoals elk ander gewoon eerder moeten opstaan en in de rij gaan staan om op tijd aan het werk te kunnen zijn.” Girjasing brengt gelijk ook het gedrag van de gewezen Juspol-minister Edward Belfort in herinnering. “Hij heeft gewoon 5 jaar lang ambtsgelden genomen om zichzelf te beveiligen en vandaag loopt hij als een gewone burger rond. Wie wilde hem doodmaken? Niemand.” De parlementariër vindt dat ministers zich direct verheven voelen boven het volk. “Daarom kan zo een minister nooit weten wat criminaliteit is en wat in de file staan betekent.” Ministers hebben volgens Girjasing een bevoorrechting die ongepast is. “Suriname is geen staat waarin je verschillende klassen hebt. Hij is een normale burger, hij is alleen maar minister en moet rustig met mij in de rij kunnen staan. Dat kan pas respect opbrengen”, aldus Girjasing

error: Kopiëren mag niet!