‘Drama’ eerste schooldag

FrontWe kunnen ons allemaal wel onze eerste schooldag herinneren. Het moment waarop mama vertrekt en wij zijn overgeleverd aan ‘vreemdelingen’. Het gevoel verlaten en verraden te zijn. Dit gevoel voert de boventoon bij de huilende peuters die het typische beeld zijn van de eerste schooldag. De kinderen ervaren oprecht verdriet. Ook de ouders laten weleens een traantje als zij hun kleine ‘alleen ‘ moeten achterlaten op school. Dit bekende ‘drama’ voltrok zich ook dit jaar weer bij de aanvang van de eerste dag voor het schooljaar 2015-2016. Leerlingen van de peuterschool De Papegaaitjes laten op deze foto hun traantjes de vrije loop. De impact die de ervaring van de eerste schooldag op hen heeft, is duidelijk van hun gezichtjes af te lezen. (foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!