Adek verwelkomt 420 nieuwe studenten

Adek verwelkomt 420 nieuwe studenten2De Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft gisteren middels de start van de introductieweek ongeveer 420 nieuwe studenten weten te verwelkomen. De grootste groep van studenten heeft zich voor de studierichting Rechten ingeschreven. De eerste dag heeft meer een formeel karakter gehad. De studenten maakten meer kennis met de structuren binnen de universiteit. Vandaag, op de tweede dag, zullen de nieuwe studenten middels een speurtocht het universiteitscomplex verkennen. Op de derde dag staat een barbecuemiddag gepland, waarbij de nieuwe studenten zelf zullen barbecueën in een ‘battle’. Vanaf 5 oktober starten de colleges.
Chill, de organisatie die vaak trainingen verzorgt voor de studenten van de universiteit, heeft een presentatie gehouden. Ook het Institute For Women, Gender And Development Studies (IWGDS) was er voor het eerst bij om de studenten te verwelkomen. Het IWGDS is het interdisciplinair wetenschappelijk centrum, dat vanuit het genderperspectief duurzame ontwikkeling bewerkstelligt voor de pluriforme Surinaamse samenleving. De IWGDS- vertegenwoordigers Farzana Abdoel en Astrid Boedhoe hebben de studenten verteld over het aspect van huiselijk geweld en de gevolgen daarvan. IWGDS had ook een ‘boot’, waarbij studenten werden gemotiveerd om zich op te geven voor de bewustwordingscampagnes van huiselijk geweld. IWGDS heeft 4 ambassadeurs tegen huiselijk geweld op de universiteit en wil graag meer studenten erbij halen om de campagnes groter uit te voeren. Stephany van Brussel, coördinator van de studentencommissie van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen, zegt dat de commissie middels de introductieweek de studenten probeert te laten ontspannen, voor zij overgaan tot de orde van de dag.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!