Santokhi zag liever evaluatie regeerperiode Bouterse 1

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santhoki is niet onder de indruk van de jaarrede van president Desi Bouterse. De politicus liet woensdag kort na de jaarrede duidelijk tijdens een persconferentie weten dat hij liever een evaluatie had gezien van de eerste vijf jaar van de regering Bouterse-Ameerali. De VHP topman staat stil bij het feit dat de president aangegeven heeft dat er geen verspilling meer zal plaatsvinden. Dit is iets waartegen er al die tijd gestreden werd. Door een evaluatie te krijgen zou de gemeenschap en het parlement een beter beeld krijgen waarvoor de regering staat. “Uit de evaluatie zou kunnen blijken dat niet alleen vanwege de internationale economische crises , maar ook door onbehoorlijk bestuur wij nu zitten in een financiële crises”, benadrukt de politicus.
Advies FEP compleet overgeslagen
Santokhi vindt het frappant dat het staatshoofd aangeeft zoveel mogelijk adviezen van het Financieel Economisch Platform (FEP) te hebben opgevolgd. “Wij hebben ook geparticipeerd aan het Financieel economisch platform, maar hebben gemerkt dat de regering met aankondiging van de verhogende maatregelen niet het advies van de FEP heeft gevolgd. En vandaag horen we de president zeggen dat hij zich zoveel mogelijk aan het advies van de FEP houdt. We kijken uit hoe de regering deze maatregelen verder zal uitwerken. We hopen dat de regering blijft evalueren om ervoor te zorgen dat de negatieve gevolgen niet van zodanig aard zullen zijn dat bedrijven moeten sluiten en dat er werkloosheid zal ontstaan”, stelt Santokhi.
Beleidsissues VHP meegenomen in jaarrede
Santokhi is wel ingenomen met het feit dat de president een aantal van haar gepresenteerde beleids maatregelen heeft meegenomen in zijn jaarrede. “We hebben ongeveer 21 beleidsissues gepresenteerd. We hebben gemerkt dat de meeste van deze issues die wij hebben gepresenteerd ook zijn opgenomen in de presentatie van de president waaraan er gewerkt gaat worden. We hadden ook middels een officieel schrijven aan de president aangegeven dat de VHP bereidt zal zijn als het gaat om ontwikkelingsissues die het volksbelang zal dienen dat de regering op de ondersteuning van de VHP mag rekenen. Maar we zullen zeker strijd leveren indien er maatregelen komen die tegen het belang van het volk komt of kwaad berokkend aan het volk”, aldus Santokhi.
Contradictie in energiebeleid
Ten aanzien van het energiebeleid van de regering ziet de VHP voorzitter weer de contradictie van de vorige regeerperiode, waarbij de toenmalige regering naar het binnen land is geweset en heeft gezegd dat het Tapajai project onmiddellijk moet stoppen. “Het is deze regering geweest die heeft gezegd: Staatsolie stop met je Ethanol project. Ik hoop dat de regering dus zelf weer een correctie pleegt in de beslissingen die zij voorheen hebben genomen”, aldus Santokhi.
FR

error: Kopiëren mag niet!