Naipal: ‘Milieuvraagstuk moet niet bij het vertellen blijven’

Klimaatdeskundige Sewnath Naipal is blij met de aandacht dat aan het milieu wordt gegeven. Volgens Naipal is het vraagstuk van het milieu steeds nijpender aan het worden. De resultaten van klimaatsverandering vanwege milieuschade zijn dagelijks te merken. President Desi Bouterse heeft in zijn jaarrede duidelijk aandacht geschonken aan het milieu. Volgens de president zal Suriname moeten waken voor de gevolgen van de zeespiegelstijging. Zoals bekend, behoort Suriname tot de meest bedreigde landen, zeker delen van de kuststrook. Er zal volgens het staatshoofd preventief worden gehandeld om land, burgers hun leven en bezittingen te beschermen. Waar er voor de kust geen mangrove is, zal de aanleg van dijken ter hand worden genomen. ‘We hebben slechts enkele decennia om de verdediging te bewerkstellingen’, zei de president. Er zal ook hoge prioriteit worden gegeven aan de bescherming van het milieu. Het beleid zal erop gericht zijn om kwikgebruik volledig te verbannen. Naipal hoopt dat hetgeen de president heeft aangegeven, niet bij het vertellen blijft, maar zeker wordt uitgevoerd. ‘Als klimaat en milieu al door de president als eerst worden genoemd, denk ik dat men er werk van moet maken en dit serieus moet zien. Men zal geen grappen moeten maken, want elke grap heeft een kostenplaatje’, stelt Naipal.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!