Stibula sluit vakantiejobproject af

Afsluiting vakantie activiteiten jongeren StibulaOp 28 september heeft bij Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) de afsluiting plaatsgevonden van een vakantiejobproject. Wilgo Koster, coördinator van Stibula, geeft aan dat dit programma jongeren al heel vroeg in de gelegenheid stelt kennis te maken met het arbeidsproces. “We zijn er eigenlijk niet ervan uitgegaan dat het vakantiejobbers zijn. In totaal hebben we ongeveer 100 jongeren gehad die in 2 groepen zijn verdeeld. Een deel is gaan werken bij de bejaarden. Dat is een programma dat gedraaid is in samenwerking met Jeugdcentra. We wilden kijken hoe de jongeren reageren op de bigisma’s. Het lag ook in de bedoeling deze 2 groepen samen te brengen en ze aan de praat te krijgen” , zegt de Stibula-coördinator. Er waren ook vakantiecentra-activiteiten, waarbij ongeveer 70 tot 75 kinderen van de buurt van maandag tot en met vrijdag verschillende educatieve dagtochten hebben gedaan en bezig zijn geweest met creatieve expressies en zelfs een cook-out. “De gemeenschap heeft dit alles ook ondersteund. De brandweer en het bedrijfsleven hebben allemaal bijgedragen om onze jongeren te steunen. Het is gewoon geweldig geweest.” Wel zegt de Stibula-coördinator dat er gewerkt moet worden aan een stukje motivatie, omdat hij van oordeel is dat het niet zozeer moet gaan om geld. De jongeren hebben zich vooral gefocust op het feit dat ze wat geld gaan verdienen. “Als ik kijk hoe jongeren zich hier hebben gedragen, wil ik bijna zeggen dat het een wierspiegeling is van wat ze thuis zien. Ik denk dat jongeren in staat zijn veel beter te presteren. De houding van ‘het werk te laten voor een ander’, terwijl jij het in de tussentijd zelf kon doen, is een heel slechte houding. Het eigen initiatief nemen, miste ik een beetje bij hen. Ik heb ze daarom vaker gezegd dat dat waarschijnlijk ook het gedrag thuis is. Als tip wil ik meegeven dat ze elkaar vaker moeten steunen en dat de ouders hun kinderen blijven stimuleren”, aldus Koster.

error: Kopiëren mag niet!