Militair en burger verdachten gouddiefstal Grassalco

De afdeling Kapitale Delicten van de politie heeft vrijdag het onderzoek naar de goudverdwijning van het staatsbedrijf Grassalco overgedragen aan de militaire politie. Dit vanwege het feit dat één der in beeld gebrachte personen militair is. De diefstal werd in de eerste week van september ontdekt. De commandant van de militaire politie, Roy Samuels, bevestigt dat de zaak momenteel bij hun in onderzoek is. Hij kon nog niet aangeven of de in beeld gebrachte personen zijn aangehouden. Sameuls benadrukt dat een onderzoeksteam zal worden ingesteld om het onderzoek verder te verrichten. Na het onderzoek zal een beslissing worden genomen of de aanhouding van deze twee personen noodzakelijk is.
De militair N.S. en een burger worden verdacht, omdat zij de code van de brandkast kennen en toegang hadden tot de brandkast. Het bedrijf heeft kort na de ontdekking aangifte gedaan. De bedrijfspolicy is dat wanneer er 500 gram goud in de kluis aanwezig is, dit direct vervoerd moet worden naar Paramaribo. Opmerkelijk is dat kort na het transport bijkans 700 gram goud ter waarde van SRD 91.103, 25 is verdwenen. Het vermoeden bestaat dat het goud uit de brandkast kort voor de transactie is ontvreemd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!