RGD-medewerkers hervatten dienstverlening

Een aantal medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) ging maandagmorgen in actie. Dagblad Suriname verneemt dat de verhitte actievoerenden het aftreden van het RGD-bestuur eisten. De aanleiding voor de actie is de dood van het hoofd van de voorlichting van RGD, Raymond Ritfeld. Het personeel schuift de dood van hun collega in de schoenen van de RGD-directie, die Ritfeld kort voor zijn overlijden ontheven had van zijn functie. Volgens hen zou er een causaal verband bestaan tussen de ontheffing van Ritfeld en zijn dood. Naar verluidt is de functie van Ritfeld reeds ingevuld door een zus van parlementslid Ronald Hooghart. Met name het personeelsbeleid van de directie wordt bekritiseerd door de actievoerenden. Volgens een persbericht van de RGD betrof het geen formele actie van de bond van personeel. De vakbondsleider, die uiteindelijk de actievoerenden toesprak, heeft hen ertoe kunnen bewegen om de actie op te schorten. De bedoeling is dat partijen alsnog met elkaar om de tafel gaan zitten en wel op een nader te bepalen datum na de begrafenis van Ritfeld.

error: Kopiëren mag niet!