Paraanse jeugd vermaakt zich in Militaire Kazerne Concordia

1Paraanse jeugd vermaakt zich  (3)De jeugd van het district Para heeft gisteren een totaal verzorgde educatieve sportdag gehad in de Militaire Kazerne Concordia. Waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Adolf Jardim, en districtscommissaris John de La Fuente ontvingen de kinderen en heetten hen welkom. Zij werden verder begeleid door de cadetten van de kazerne. De dag begon met een showexercitie en verschillende demonstraties. Daarna mochten ongeveer 1300 kinderen verschillende sportonderdelen uitoefenen, warme maaltijden nuttigen en een schoolpakket in ontvangst nemen. De dag is mogelijk gemaakt met fondsen uit relaties in Nederland en bijdragen van verschillende stakeholders in het district.
De organisatie lag in handen van het Platform Para Buurtorganisaties in samenwerking met de militaire organisatie van Kazerne Concordia. Het doel is om de samenwerking tussen de burgerij en de militaire organisatie te bevorderen. Volgens kolonel Jardim moet verduurzaming van het respect vanuit de samenleving naar het leger plaatsvinden. Kazerne Concordia staat op de grens van Para en Wanica. Volgens dc De La Fuente heeft de leiding van de kazerne een verbondenheid met Para, aangezien zij hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district. Er is samengewerkt aan een plan om meerdere projecten uit te voeren met de cadetten van Kazerne Concordia.

error: Kopiëren mag niet!