Girjasing waarschuwt voor toenemend gevaar trucks op Wijdenboschbrug

De VHP-parlementariër van Commeijne, Sheilendra Girjasing, zegt aan Dagblad Suriname dat hij al vaker heeft gewezen op het gevaar, welke trucks met zware ladingen zoals boomstammen veroorzaken op de Wijdenboschbrug. Ook hardrijders op de wegen in Commewijne veroorzaken enorme probleem op de wegen in dit district. Zijn vrees voor een ongeluk op de bewuste brug is afgelopen vrijdag werkelijkheid geworden. Bij een zware aanrijding op de brug, waarbij vijf voertuigen betrokken waren, bleken twee van de voertuigen trucks te zijn. Een van de trucks was volbeladen met zand. Het politieonderzoek wees uit dat de falende remmen van een van de trucks de oorzaak van de aanrijding was. Girjasing, die zelf dagelijks gebruik maakt van de brug, stelt dan ook voor dat de algehele controle op brug wordt opgevoerd en dat ook de controle op de trucks zelf, wat betreft de keuring, door de politie ter hand wordt genomen. Daarnaast is het volgens hem een optie om trucks alleen op van tevoren vastgestelde tijden op de brug toe te laten, bij voorkeur op tijden wanneer het verkeer over de brug minimaal is.
Bedrijven die trucks beladen met boomstammen over de weg sturen, zouden er volgens hem beter aan doen om hun lading via de rivier, per boot, te laten vervoeren. Hij geeft aan dat het steeds vaker voorkomt dat trucks midden op de brug defect raken. ‘Uit angst willen vele autobestuurders op de brug niet achter beladen trucks meer aanrijden. Zij proberen de trucks dan in te halen hetgeen ook weer voor enorme risico’s op botsingen zorgt’, zegt het DNA-lid. De hoge snelheid waarmee autobestuurders, inclusief die van zware trucks over de wegen in Commewijne rijden, baart Girjasing eveneens zorgen. Vorige week was er nog sprake van een enorme aanrijding, waarbij een bus met vijftien inzittenden over de kop vloog. Er viel hierbij een dode en zes personen raakten ernstig gewond. De bestuurder van de bus reed met een abnormale snelheid over de weg. De aanrijding vond plaats te ‘La Solitud’, voorbij Tamanredjo, richting Stolkertsijver. ‘Alhoewel de nieuwe weg een heel goede weg is, is het jammer genoeg tot een racebaan verworden’, stelt Girjasing. Hij stelt voor dat de politie controleposten plaatst op de weg, die overigens door een bewoond gebied loopt. De politie zou volgens hem de snelheidsovertreders boetes kunnen opleggen. Hiermee worden niet alleen de snelheidsduivels aangepakt en wordt de verkeerssituatie verbeterd, maar kan het geinde geld gelijk ook helpen bijdragen aan het districtsfonds, aldus de parlementariër.

error: Kopiëren mag niet!