Surichange Bank een begrip na 10 jaar

Surichange Bank NV een begrip na 10 jaar.1Op 9 september 2015 heeft de Surichange Bank NV haar 10de verjaardag gevierd. In dit kader zagen zowel het gebouw als de medewerkers er feestelijk uit. Zodat het geheel niet onopgemerkt voorbij ging, was er voor de medewerkers drank en snacks aanwezig en was het gebouw feestelijk ingericht. Tijdens een interview met de leiding werd uitgebreid verteld hoe het allemaal is begonnen. De managing director, Stanley Mathura MSc, gaf aan dat de bank is gestart op advies van de voormalige govenor van de Centrale Bank, wijlen Andre Telting. ‘Tien jaar geleden stond hier Surichange NV als cambio. Men kende dit gebouw ook als ‘verfhuis’. Vanwege het feit dat er veel geld werd gestuurd vanuit Nederland naar Suriname, vond de oud-governor dat de tijd rijp was om met een bank te starten. Eigenlijk is Surichange Bank als NV opgericht in 1996. Maar we werden pas op 9 september 2005 operationeel, dus 9 jaren later.’
Directeur Rajiendrekoemar Merhai voegde eraan toe dat in 1996 de oprichting is geweest van de naamloze vennootschap. Echter moest er nog een hele procedure op gang gebracht worden om als bank dienst te kunnen doen. ‘Er moest nog een verklaring komen van de Centrale Bank. Die moet dus een verklaring geven van geen bezwaar, zodat je operationeel kan worden als bank. Het proces heeft 9 jaren geduurd doordat een aantal vereisten aan verbonden is. Een bank oprichten, doe je niet zomaar. Er komt namelijk een heleboel bij kijken. Behalve dat je je infrastructuur in place moet hebben, moet je ook nog het nodige papierwerk in orde maken. Je moet qua inrichting ook voldoen aan eisen en normen met betrekking tot de kassen en kluizen. Je moet de administratie in place hebben. Dat zijn dus zaken waaraan gewerkt moest worden’, aldus directeur Merhai.
In de 10 jaar heeft de bank een gemiddelde groei van 40% gehad. Zij is met een totaal balans van minder dan SRD 5 miljoen gestart en vandaag zit zij boven de SRD 400 miljoen. ‘Dat is geen slecht resultaat en dat geeft aan dat er voldoende vertrouwen is. De klanten hebben duidelijk aangegeven vertrouwen te hebben in de manier hoe wij met hun financiële zaken omgaan’, aldus Mathura.
‘Wanneer je met een nieuwe operatie start, neem je altijd aan dat je in het begin verlies kan lijden, maar de bank heeft het eerste jaar al winst gemaakt. We hebben een gestadige groei meegemaakt. We hebben inderdaad succes gehad en we zijn zeer tevreden.’ De directeur bedankt niet alleen de werknemers voor hun bijdrage in deze 10 jaren, maar ook de gemeenschap voor het gestelde vertrouwen in deze instelling.

error: Kopiëren mag niet!