Doorgevoerde verhogingen worden niet teruggedraaid

De regering kan de doorgevoerde verhogingen van brandstof, water en energie niet terugdraaien. Dit is waarmee een delegatie van vertegenwoordigers van de vakbeweging geconfronteerd werd bij een verdere onderhoud met president Desi Bouterse. In een langer dan vier uur durend gesprek heeft de delegatie woensdag getracht het regeringsteam zover te krijgen dat de maatregelen tegengehouden of gefaseerd uitgevoerd zouden kunnen worden. Het regeringsteam dat samen met het staatshoofd gevormd werd door vicepresident Ashwin Adhin, de ministers Sieglien Burleson (Handel & Industrie), Gillmore Hoefdraad (Financiën), Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen) en Soewarto Moestadja (ATM) heeft de vertegenwoordigers medegedeeld dat de terugdraaiing niet mogelijk is. Zij staat wel open om een werkbare oplossing te zoeken.
Volgens Robby Berenstein, woordvoerder van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), staat de vakbeweging open voor alle voorstellen die gedaan kunnen worden om de situatie voor het volk en met name de werkende klasse draaglijk te maken. Tot nu is dat echter niet gezien. Berenstein zal aanstaande vrijdag in C-47 verband de situatie met de leden bespreken in een spoed uitgeschreven assemblee van de arbeid. Wat wel duidelijk is, is dat de regering werkt aan een samenhangend pakket van maatregelen. Berenstein zei niet diepgaand in te kunnen gaan op de voorstellen. De vakbeweging wil dat er compenserende maatregelen getroffen worden. Hij verwacht wel dat er een oplossing zal komen. Donderdag zal de regering verantwoording moeten afleggen aan De Nationale Assemblee (DNA) in een spoed uitgeschreven assembleevergadering. Assembleeleden van zowel de coalitie als de oppositie zijn er gebelgd over dat maatregelen zo drastisch zijn ingevoerd. Vooral de VHP en NPS eisen de terugdraaiing van de maatregelen. Volgens parlementariër Gregory Rusland is het wel duidelijk dat het land een oplossing voor de precaire financiële situatie moet zoeken. Echter moet dit volgens hem niet ten koste gaan van het arme volk.
FR

error: Kopiëren mag niet!