Spiekende cursisten geschorst in de vakantie

De twee spiekende cursisten van de inspecteursopleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zijn inmiddels gesanctioneerd. De korpsleiding heeft beide personen geschorst voor twee weken. In een eerder bericht was vermeld dat deze politiefunctionarissen, die straks inspecteurs zullen worden, op woensdag 5 augustus in de vooravond tijdens het tentamen in het vak ‘Praktisch Politieoptreden’ betrapt waren op onregelmatigheden. De surveillant had de cursist, de onderinspecteur V., betrapt met een stuk papier. Na de ontdekking werd deze inspecteur in wording uit de klas gezet.
Kort daarna werd in klas B1 de cursist, in deze majoor van politie W., betrapt met een spiekblaadje. Na de ontdekking had de cursist het papier in haar mond gestopt. De surveillant in deze klas had geprobeerd het stuk papier uit de mond van de cursist te halen. Hierbij werd zij bijna gebeten aan haar vingers.
Uiteindelijk werd de zaak gerapporteerd aan de coördinator en beide cursisten werd rapport aangezegd. De leiding heeft bijkans een week terug een beslissing genomen contra het tweetal. De cursisten zijn in de vakantie voor twee weken geschort. Dit werd vermeld door enkele cursisten die ook op de opleiding zitten. ‘In de vakantie hoef je geen les te volgen, dus de opgelegde sanctie is in voordeel van hun genomen. Wij gaan er dus nu van uit dat spieken op de opleiding wel is toegelaten. Enkele jaren terug was een zekere politieambtenaar betrapt op spieken. Hij werd, zoals in het reglement staat vermeld, per direct verwijderd van de kaderopleiding. Waarom wordt er nu lichtvaardig opgetreden tegen deze functionarissen, die nog er bij inspecteurs in wording zijn? Wij vinden dat de leiding met verschillende maten meet. Voor de ene gelden keiharde maatregelen en voor de andere fluwelen handschoenen’, merkten de bezorgde cursisten op.

error: Kopiëren mag niet!