Mijlpaal voor Surgold met transport generatoren naar Merianproject

SURGOLD
SURGOLDMet de komst van twee 8,9 megawatt Wärtsilä-generatoren heeft Suriname Gold Company LLC (Surgold) vorige week een belangrijke mijlpaal voor het Merian Gold Project bereikt. Het vervoer van elke eenheid van Moengohaven naar het Merianproject heeft 3 dagen geduurd.
In de loop van september zullen nog drie generatoren in Moengo aankomen en vervoerd worden naar het projectterrein. De vijf oliegeneratoren zorgen samen voor een elektrisch vermogen van 44,5 megawatt. Hiermee kan de Merian-goudmijn, die naar verwachting eind 2016 in productie zal komen, in zijn eigen energiebehoefte voorzien.
In de week voor het transport heeft Surgold met alle betrokken partijen aan tafel gezeten. De vertegenwoordigers van de lokale gemeenschappen, de districtscommissaris (dc) van Sipaliwini en vertegenwoordigers van de dc van Marowijne, de politie van Moengo en de Energiebedrijven Suriname zijn daar geïnformeerd.
Ook zijn er bekendmakingen over het transport op televisie, radio en in kranten verschenen. Via flyers en banners langs de route zijn weggebruikers erop attent gemaakt waar en wanneer ze met eventuele vertragingen te maken zouden krijgen.
Surgold is blij met de medewerking van alle partijen, waardoor de operatie veilig en efficiënt is verlopen. “Wij waarderen de steun en medewerking die de autoriteiten en de gemeenschap hebben gegeven waardoor het transport veilig en succesvol is verlopen”, zei Adriaan van Kersen, algemeen directeur van Surgold. “De voortgang van het Merian Gold Project zal bijdragen aan duurzame en verantwoorde economische en sociale ontwikkeling van het gebied.” De complexe operatie is probleemloos en veilig uitgevoerd door Kuldipsingh in een joint-venture met Daco Heavy Lift uit Guatemala.
Suriname Gold Company LLC (Surgold) is een volle dochteronderneming van Newmont Mining Corporation en managing partner van de “Suriname Gold Project CV”. Dit is een commanditaire vennootschap die eigenaar is van het Merian Gold Project. Surgold heeft een belang van 75% in dit partnerschap, terwijl Staatsolie Maatschappij Suriname NV, de andere commanditaire vennoot, een belang van 25% heeft.

error: Kopiëren mag niet!