Marlon Rozenblad: “Regering is kortzichtig!”

Marlon Rozenblad is als ondernemer gebelgd over de maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd om de staatskas aan te vullen. “Wij als ondernemers voelen die druk al een tijdje. Wij zijn afhankelijk van de bevolking. Als het moeilijk gaat met de bevolking, zal het zeker moeilijk gaan met ons. Het is een logisch spin-offeffect”, benadrukt Rozenblad.
Rozenblad geeft aan vaker bij de regering aangedrongen te hebben over de ambassadeposten die vooralsnog niet tot hun recht komen. “We halen liever de mensen van die ambassadeposten weg en zetten een paar marktventers daar. Daarmee schieten we eerder op. Die mensen die door de regering daar zijn geplaatst, hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt. Ze hebben geen inzicht in de materie van ondernemen. De mensen op de ambassadeposten behoren ook tot de oorzaak van het probleem van vandaag. Een ondernemer kan niet telkens naar het buitenland gaan om markten te zoeken. De ambassadeurs zitten op de posten feest te vieren in plaats van markten te zoeken voor ondernemers.”
“Je moet op die posten juist ondernemers zetten die kaas ervan hebben gegeten. Het moeten mensen zijn die welwillend zijn om anderen op grotere hoogtes te brengen. Er zijn zoveel sectoren, waarvoor er in het buitenland markten open zijn. In Afrika is er een grote vraag naar natuurproducten. Trinidad is ook zo een geweldige mogelijkheid, maar het blijft bij praten. Als ik de ambassadeurs hieromtrent spreek, zeggen zij gewoon dat zij afhankelijk zijn van Buitenlandse Zaken. Ze zitten dus vast aan een touwtje. Er zijn genoeg mensen in de informele sector die hun waar daar kunnen aanbieden. Mensen kunnen hierdoor aan een baan worden geholpen. De regering is kortzichtig. De regering wil blijven plukken aan de arme Surinamer”, stelt Rozenblad.
Ondernemers met rust laten
“Hiermee bedoel ik niet dat de elektriciteitstarieven niet een beetje omhoog mochten gaan, maar de ondernemers betalen al een zakentarief. Eigenlijk zouden wij als ondernemers met rust moeten worden gelaten, en de mensen die voor hun hebben gestemd moesten een aangepast tarief krijgen. Men zou in beginsel alleen de tarieven voor de gewone burgers moeten verhogen, want zij verspillen. Zij laten kranen open staan. Zij branden meestal meer licht dan nodig is. Ondernemers weten dat ze zuinig moeten zijn, omdat ze een zakentarief betalen. Als nu onze tarieven naar boven gaan, kan ik het ook moeilijk op die burger verhalen, want ze gaan me niet meer kunnen betalen”, aldus Rozenblad. De ondernemer stond bij de afgelopen verkiezingen op nummer 5 van de lijst van de Alternatieve Combinatie (AC) in Paramaribo. Hij behaalde slechts 68 stemmen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!