Huize Margriet krijgt slijmzuigapparaat

huizeHuize Prinses Margriet mocht op zaterdag 3 september een slijmzuigapparaat in ontvangst nemen. Deze kregen zij aangeboden door Lions Club Paramaribo Centraal, die dit bewerkstelligd heeft dankzij een van haar bevriende donateurs Waldo’s Travel. Dankzij Waldo’s Travel kon dit apparaat gekocht en geschonken worden aan Huize Margriet. Het slijmzuigapparaat werd gedoneerd ter nagedachtenis van Stanley Acton, die ook Lions Club member was. Dankzij de weduwe van Acton werd de Lions Club geattendeerd op het belang van dit apparaat. Weduwe Acton, die zelf ook Lions Club member was, heeft dit verzoek gedaan aan Lions Club Paramaribo. Zij gaf aan zelf van dichtbij meegemaakt te hebben hoe haar echtgenoot geleden heeft, doordat dit apparaat er niet was. Dankzij kordaat optreden van de zusters van Huize Margriet kon hij toen geholpen worden. Maar dit apparaat blijft belangrijk in het bieden van goede en snelle zorg aan de bejaarden van Margriet.
De president van Lions Club Paramaribo, Glenn Tewari, gaf aan dat hij blij is dat dit bewerkstelligd kon worden. Tewari weet dat de mensen een wezenlijke bijdrage aan de samenleving hebben geleverd. “Wij hopen niet dat dit apparaat ooit gebruikt moet worden, maar indien de behoefte daartoe bestaat is het ter beschikking voor de zorgbehoeftigen”, zei de Lions-president. Na deze woorden werd het zuigapparaat officieel overgedragen aan de directeur van Huize Prinses Margriet, Letitia Wasberg. Directeur Wasberg geeft aan dat volgens de wet van instellingen, die is nu aangenomen, ook bij controle van de commissie blijkt dat een uitzuigapparaat en zuurstofapparaat aanwezig moeten zijn in een bejaardentehuis. “Ik ben dus heel blij dat dit alvast iets is dat wij niet hoeven te kopen, want wij hebben hem al gekregen”, aldus de directeur van Margriet.
Door irritatie van de luchtwegen neemt de slijmproductie toe. Wanneer dit slijm erg taai wordt en wanneer patiënten te zwak zijn om dit op te kunnen hoesten, hoopt dit slijm zich op in de luchtwegen, wat vervolgens kan leiden tot ademnood. Zo’n uitzuigapparaat zorgt ervoor dat dit overtollige slijm dan verwijderd wordt, waardoor de persoon weer vrijer kan ademhalen.

error: Kopiëren mag niet!