Online petitie terugdraaien verhogingen heeft al honderden ondersteuners

Via social media circuleert sinds woensdag een petitie tegen de plotselinge brandstofverhoging en de aangekondigde verhogingen van nutsvoorzieningen. Op donderdagmiddag rond 15:00 uur hadden al 1.597 personen hun ondersteuning aan de petitie gegeven. Het streven van de onbekende initiatiefnemers is kennelijk 2.500 handtekeningen voor de petitie te krijgen, aangezien de teller stopt bij dit aantal. De brief is gericht aan het kabinet van de president van de Republiek Suriname, de voorzitter van De Nationale Assemblée en de overige DNA-leden, het bedrijfsleven en de burgerij. “Wij, de inwoners van Suriname, zijn tegen de absurde verhoging van de nutsvoorzieningen. Wij snappen wel dat de verhoging al jaren nodig is, maar niet op deze manier. Het moet in een gefaseerde uitvoering en niet in één keer met 300% verhoging. Wij kunnen het niet dragen en wij zullen als natie zo zinken. De verhoging van brandstof kan helemaal niet, vooral als de prijs van gasoline wereldwijd daalt”, zeggen de initiatiefnemers. De initiatiefnemers hopen met de petitie, welke zij als een bewustwordingscampagne beschouwen, de regering ertoe te bewegen de verhogingen terug te draaien. De petitie is ondertekend met ‘De solidaire inwoners van de Republiek Suriname’.

error: Kopiëren mag niet!