Werknemers ‘Brenki’ wachten al 4 maanden op uitbetaling

Werknemers van het schoonmaakbedrijf ‘Brenki’ dreigen het werk neer te leggen, omdat zij al reeds vier maanden wachten op uitbetaling door het ministerie van Financiën. Brenki is het bedrijf dat zorgt voor de dagelijkse schoonmaak van de Centrale Markt en de Vreedzaam Markt. Een vertegenwoordiger van het bedrijf zegt aan Dagblad Suriname dat het bedrijf 12 werknemers in dienst heeft, die met hun handen in het haar zitten. Per 1 september loopt het contract met het ministerie van Regionale Ontwikkeling af.
Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën zegt in een reactie aan Dagblad Suriname dat hij op dit moment bezig is een enorme inhaalslag te maken op de achterstallige betalingen. Een groot deel is volgens de bewindsman reeds afgerond. Hoefdraad benadrukt dat hij op dit moment overal geconfronteerd wordt met reçu’s. Zodra hij het reçunummer van Brenki krijgt, handelt hij de zaak af. De bewindsman vraagt geduld te betrachten, zodat hij alle zaken in orde kan maken. Het bedrijf had aanvankelijk een ultimatum gesteld tot vrijdag. De groep zal nog beslissen of de staking doorgaat.
FR

error: Kopiëren mag niet!