Dodson zal opgedane kennis ook in het ministerwerk implementeren

dodsonMinister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen behoorde ook tot de 18 afgestudeerden van het IGSR, die onlangs hun bul in ontvangst hebben mogen nemen. Hij studeerde af van de opleiding Macro-economic Analysis and Policy. Dodson gevraagd naar hoe hij deze mijlpaal zou beschrijven, zegt het volgende. ‘Ik merk de laatste jaren dat het bij generaties die na mij volgen, doorzetting, geduld, en hard werken ontbreken. Bepaalden hebben de mentaliteit van ‘get rich fast’ en er zijn anderen die blijven proberen. Dat vind ik jammer. De verhouding man en vrouw is ook scheef aan het worden. De opmars van de vrouwen vind ik geweldig. Maar daarentegen is het gebrek aan animo bij de mannen om te studeren erg gedaald. We moeten er actief iets aan doen om dit te stoppen. Het is dringend nodig in onze samenleving.’
Dodson roept dus de jeugd en vooral de jonge mannen op om verder te studeren. Hij geeft aan al jaren op zijn manier pro Deo jongeren te motiveren om te blijven studeren. Hij zal dat in zijn positie als minister ook blijven doen. Dodson is momenteel nog bezig met oriëntatiegesprekken binnen de verschillende afdelingen van het ministerie. Zijn kennis en kunde zal hij ook in het ministerswerk implementeren. Hij meent nog vast te zullen stellen wat het startpunt zal zijn en welk beleidsgebied aangepast moeten worden.
‘De president heeft al aangegeven dat wij meer toegevoegde waarde moeten geven aan onze natuurlijke hulpbronnen en dit is ook vervat in het regeerakkoord. Zoals het is gezegd bij het ondertekenen van het regeerakkoord, hebben wij patent op corruptiebestrijding. Het gaat niet alleen om corruptiebestrijding, maar ook om het wegnemen van niet-transparantie en inefficiëntie binnen de overheidssector. Dit zullen we samen met de medewerkers doen. Waar nodig zullen we de verbeteringen brengen. Waar nodig komt er ook transparantie in het systeem, zodat iedereen weet hoe zaken worden gedaan. De president heeft geen formele ministers benoemd. Vandaar dat de samenstelling van het kabinet meer uit technocraten bestaat. De president geeft hiermee een duidelijke ruggengraat/mandaat aan het ministersteam om te doen wat er gedaan moet worden’, aldus Dodson.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!