Guillermo Samson: “Dat platform is een farce”

VHP is de enige oppositionele partij, die in het Financieel Economisch Platform zitting neemt. Volgens Stanley Ragoebarsing moet het duidelijk zijn dat de partij geen regeerverantwoordelijkheid deelt door in het platform zitting te nemen. NPS en de grootste oppositionele partij na de VHP (ABOP) nemen geen zitting in het platform.
De NPS heeft met betrekking tot haar positie eerder haar standpunt kenbaar gemaakt. Volgens de NPS voorzitter Gregory Rusland heeft de NDP op basis daarvan haar besluit genomen. “Je moet precies weten wat de stand van zaken is. Je moet evaluaties plegen van hoe het komt dat wij beland zijn waar wij beland zijn. En op basis daarvan kun jij je plannen maken. De NPS heeft haar standpunt kenbaar gemaakt met betrekking tot deze aangelegenheid. Dat wil niet zeggen dat wij onverschillig staan tegenover deze financiële economische situatie. Wij zullen op ons eigen manier ons bijdragen leveren om ervoor te zorgen dat de Surinamers uit deze situatie uit kunnen komen”, zegt Rusland.
Jurist en econoom Samson Guillermo vindt dat men in dit land grappen zit te maken. “Over 4 dagen heeft Suriname geen problemen meer. Alle problemen zijn door het platform over 4 dagen al opgelost”, zegt Samsom sarcastisch. Waarom heeft men toen men het zo goed had geen spaar-en stabilisatie fonds (SSF) in het leven geroepen? Waarom heeft men het concept naar het parlement gestuurd en weer ingetrokken? Als er een SSF was, hadden we nu een appeltje voor de dorst. De regering zou gewoon naar 2020 overbruggen”, zegt Samson.
Het geld is gewoon opgevreten
Samson heeft dus duidelijk geen vertrouwen in het platform. Hij meent al eerder gewaarschuwd te hebben dat de regering meer uitgeeft dan zij ontvangt. “Men heeft alles over de balk gegooid. De VHP heeft gezegd dat zij constructief bezig zullen zijn. Ze helpen, maar helpen is één, en grote problemen waar wij nu in zitten is twee. Dit probleem is net als kanker, dat in terminale fase komt. Het geld is gewoon opgevreten. Ik zou dus geen verantwoordelijkheid willen dragen, want ik was er niet toen men feest vierde. Deze regering heeft meer geld gehad dan Arron in 25 jaren heeft gehad. Toch hebben ze de kans gezien om meer dan 15 miljard over de balk te gooien. Terwijl de president zegt dat er moet worden bezuinigd, gaat men feest vieren voor SRD18 miljoen. Wie houdt wie voor de gek? Dat platform is dus een farce”, aldus Samson.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!