Mensenhandel in vooral binnenland Suriname toegenomen

Mensenhandel is volgens het ‘2015 Trafficking in Persons report’ toegenomen in Suriname. Vooral in het binnenland van Suriname is vanwege het gebrek aan controle van overheidswege, doordat zij in grote delen van dit gebied niet vertegenwoordigd is, een haard van mensenhandel ontstaan. Meisjes en vrouwen uit Suriname, Guyana, Brazilie en de Dominicaanse republiek worden geexploiteerd als sekswerkers. Dit gebeurt vooral ook in de veraf gelegen illegale goud- kampen in het binnenland. Migrante werknemers in de landbouw en op vissersboten langs de kust van Suriname ’s zijn ook zeer kwetsbaar voor dwangarbeid, evenals kinderen die werken in goudmijnen en informele sectoren. Chinese immigranten worden blootgesteld aan de seksindustrie en dwangarbeid in de mijnbouw, de dienstverlening en in de bouwsector. Surinaamse vrouwen in de ons omringende landen en gebieden doen aan prostitutie en kunnen kwetsbaar zijn voor de sekshandel. Mensenhandelaars uit Suriname exploiteren hun slachtoffers ook in Nederland. Slachtoffers van mensenhandel worden waarschijnlijk via het binnenland doorgevoerd. Dit om de officiële controleposten te omzeilen. Corruptie binnen de overheid en mogelijk medeplichtigheid van bestuursambtenaren aan mensenhandel, vormen een belemmering bij de inspanningen tegen de bestrijding van mensenhandel in Suriname, stelt het rapport.

error: Kopiëren mag niet!