Minister Adhin installeert Commissie Surinaamse Koorscholen

Installatie commissie koorscholen.1Minister Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft in bijzijn van de directeur van Onderwijs, Robert Peneux, de Commissie Surinaamse Koorscholen geïnstalleerd. Deze commissie kreeg als taak mee een curriculum te ontwikkelen voor scholen, te beginnen met de basisscholen. Het doel is om middels muziek, maar ook dans en drama, de diversiteit aan culturen te verankeren.
‘De Surinaamse culturen mogen niet verloren gaan en het kind moet haar roots hierin terug kunnen vinden. Dit moet van jongs af en spelenderwijs beginnen. Muziek is een universele taal en wij moeten het Surinaamse kind afleveren aan de maatschappij met het cultureel denken als stempel. De roots zijn bijzonder belangrijk en als onze kinderen dit meekrijgen, zullen zij heel veel los laten omdat zij creatief zijn’, aldus Adhin tijdens de installatie.
Volgens de bewindsman beschikt Suriname over expertise om een curriculum te ontwikkelen, waarbij het fundament culturele erkenning en behoud moet zijn. De deskundige commissie bestaat uit zeven leden en staat onder voorzitterschap van Albert Arens, muziekpedagoog en adjunct-directeur van het Conservatorium van Suriname. De overige leden zijn Liesbeth Peroti, Radha Chin See Chong, Riaz Ahmadali, Dweight Warsodikromo, Maartin Coutinho en Maya Fokké-Manohar.
Het ligt in de bedoeling om in 2017 al te starten met de implementatie. De commissie zal in fasen werken en er zal ook een pilot worden gehouden op diverse scholen. Na de basisschool komt het secundair onderwijs aan de beurt.

error: Kopiëren mag niet!