Korpschef heeft creatieve oplossing in foeragekwestie

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt aan Dagblad Suriname dat de korpsleiding een creatieve oplossing heeft voor politiemannen die naar een detachement gaan. Deze politiemannen zullen in het vervolg contant hun geld ontvangen. Elke korpslid ontvangt per dag SRD 40 voor voeding. Voorheen werd de foerage voor de politieleden bezorgd door enkele leveranciers. Op een gegeven moment werd dat stopgezet, omdat de leveranciers dit hadden afgezegd. In de wet staat duidelijk aangegeven dat elke politieman aanspraak maakt op een maaltijd na bepaalde overuren. Deze leden krijgen het geld nu in contanten uitgekeerd en zullen zij het verder zelf goed moeten organiseren. Zo kunnen zij goedkoper uitkomen met de voeding. Indien het geld in contanten wordt uitgekeerd, kunnen de leden ter plaatse hun eigen inkopen doen en in hun onderhoud voorzien. De korpschef zegt verder dat hij zeer ontevreden is over de handelwijze van de leden van Klaaskreek. Deze leden gingen over tot actievoering afgelopen donderdag toen bleek dat er niet voor foerage was gezorgd. De leden zaten vanaf woensdag zonder voeding op hun detachement. Deze leden zullen worden gevraagd om verantwoording af te leggen. Deze groep was laat met haar aanvraag zegt de korpschef. ‘Tijdens mijn afwezigheid hebben de leden het geld welke hen was aangeboden, geretourneerd. Het korps is geen bacovewinkel. Men had het geld aangeboden gekregen om het weekend te overbruggen.’ Dit gedrag van de leden keurt de korpschef ten zeerste af.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!