Jonge Guyanees 4 jaar in de cel voor verkrachting

De jeugdige Henry A. mag van kantonrechter Robert Praag vier jaar brommen. De verdachte heeft een minderjarig meisje op brute wijze verkracht. In deze zaak zijn er verschillende getuigen gehoord, waardoor de magistraat duidelijk heeft kunnen constateren dat de verdachte inderdaad het strafbaar feit heeft gepleegd. Als eerste staat de verklaring van het slachtoffer, waarin zij aangeeft dat de verdachte, die tevens haar ex-vriend is, haar die bewuste dag voor seksuele omgang had gevraagd. Zij weigerde, waarna de verdachte haar toch forceerde. De verdachte zou haar zelfs met een stuk hout hebben bewerkt om zijn zin te krijgen. Ook verschillende getuigen gaven aan de gil van het meisje te hebben gehoord. Een nicht van het slachtoffer geeft aan dat zij na de gil te hebben gehoord, meteen naar de kamer van het kind was gerend. Hier zag zij de verdachte op haar nicht liggen, terwijl hij een op- en neerwaartse bewegingen maakte. Het slachtoffer probeerde op dat moment de verdachte weg te stoten, maar werd met het stuk hout geslagen. De verdachte had eerst het strafbaar feit toegegeven, daarna ontkende hij steeds. ‘Elke verkrachting is bruut’, benadrukte de magistraat. Volgens hem moeten zulke handelingen voor eens en altijd ophouden.
FR

error: Kopiëren mag niet!