Blaka Watra en Kinderboerderij voldoen aan regels

IMG_1333Bij bezoek aan de recreatie oorden en badplaatsen in Para is gecontroleerd als oordhouders zich houden aan de voorwaarden die gelden bij het exploiteren van een recreatieoord. Sherwin Piqué, hoofd van de bestuursdienst, spreekt zijn waardering uit over de beheerders van Kinderboerderij en Blaka Watra, die volledig aan alle voorwaarden voldoen van de gestelde regels voor veiligheid en hygiëne. Hiermee stelt de bestuursdienst deze oorden als voorbeeld voor de rest. Volgend week wordt een lijst met gecertificeerde oorden gepubliceerd.
De bestuursdienst van Para heeft in vertegenwoordiging van de brandweer, politie, belastingsdienst en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) alle recreatie oorden en badplaatsen in het district bezocht. In het voortraject naar de goedkeuring toe, zijn afspraken gemaakt met oordhouders voor de veiligheid van de bezoekers en de hygiëne op het oord. De Kapitein van het inheemse dorp Cassipora, Muriel Fernandes, onder wiens beheer Blaka Watra valt, vindt dat het streven van de districtsleiding om ordening te brengen op de oorden belangrijk is voor zowel de bezoeker als de oordhouder zelf. “Ik doe daarom ook mijn best om aan alle voorwaarden te voldoen, omdat ik de veiligheid van mijn bezoekers wil waarborgen”.
Het aantal dagbezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de periode van de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken van Para voor het ontvangen van recreanten. Exploitanten van recreatieoorden dienen toestemming te hebben van de districtscommissaris voor een recreatieoord. Het model toestemming is verstrekt aan de houders, omdat exploitatie van recreatieoorden niet vergunningplichtig gesteld is, zegt districtssecretaris, Sherwin Piqué. “In de toestemming zijn er richtlijnen opgenomen ter exploitatie van de oorden. Met het verlenen van toestemming zal er controle zijn op de veiligheid van de bezoeker en ordening van de oorden”.

error: Kopiëren mag niet!