Verklaring PL-partijstructuren over terugroeping Sapoen en Chitan

Verklaring PL.1
Verklaring PL.2Ondergetekenden, allen leden van de politieke partij Pertjajah Luhur, spreken ernstige afkeuring uit over de wijze van terugroepen van de parlementariërs, Raymond Sapoen en Dieppakkumar Chitan, door de partijvoorzitter S.P. Somohardjo. De handelswijze van de heer Somohardjo bewijst de grove minachting voor de stem van partijleden en ‘de stem van het volk’, onder welke mom hij handelt. Wij verduidelijken ten overvloede dat kiezers op de heer Sapoen en Chitan hebben gestemd in de hoop op een goede uitgangspositie van de politieke partij Pertjajah Luhur bij het realiseren van de nationale ontwikkeling en om het bevlekte blazoen van de partij gezamenlijk te verschonen.
Het op eigen initiatief genomen besluit van de heer Somohardjo om de plaats van beide parlementariërs af te staan aan andere politieke partijen, onderstreept nog meer zijn minachting voor èn de partij èn de kiezers die op Pertjajah Luhur hebben gestemd. Wij ervaren het als een scherpe dolksteek die een vader geeft aan zijn eigen kinderen die streven naar verbetering.
Wij betreuren het heilloze pad van wraak en rancune dat de partijvoorzitter Somohardjo is opgegaan. De heer Somohardjo laat zich momenteel leiden door persoonlijk belang en gaat volledig voorbij aan het grotere belang van de partij. Het zal onvermijdelijk leiden tot een totale afgang van de partij.
Tegen deze achtergrond ondersteunen ondergetekenden en grote delen van de diverse organen van de partij, het initiatief van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging van de PertjajahLuhur, zoals geïnitieerd door de heer Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Teneinde de partij te behoeden voor verdere afbraak verzoeken wij de partijvoorzitter derhalve de eer aan zichzelf te houden en zo spoedig mogelijk vervroegde verkiezingen uit te schrijven.

error: Kopiëren mag niet!