Somohardjo: ‘Laten ze maar praten’

Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, krijgt nu nog meer tegenstand binnen zijn partij. Er is onlangs een verklaring door ‘structuren’ van districten uit diverse kernen afgelegd, waaruit dit duidelijk te merken is. Somohardjo stelt dat niet hij maar de partijraad de 2 leden (Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan) terugroept. Volgens Vergillio Rebin, voorzitter jongerenraad van de PL, vergeet Somohardjo echter te vermelden dat de partijraadvergadering van 24 juni een onrechtmatige was.
De statutaire procedures ten aanzien van de convocaties en informatievoorziening zijn volgens Rebin niet gevolgd. ‘De kernen proeven een stukje haat en wrok jegens de 2 DNA-leden en op basis van die haat en wrok wil hij hoe dan ook de 2 DNA-leden terugroepen’, zegt Rebin. Er wordt volgens Rebin gebrekkige informatie richting het volk gestuurd. Naar zijn mening zijn de het PL’ers die op deze 2 leden hebben gestemd, ‘en die PL’ers hebben het recht om te spreken’.
Als deze terugroeping werkt, komen in de plaats daarvan personen van 2 andere partijen binnen. ‘Dat wil de partijvoorzitter tegen elke prijs, maar dat willen de structuren niet. Als Somohardjo praat over de stem van het volk en dat hij een democratische leider is, zal hij dit signaal serieus moeten opvangen. Dit, omdat de mensen er bewust van worden dat hij aan de stem van het volk gaat. Hij moet de stem van het volk respecteren en dergelijke handelingen achterwege laten’, stelt Rebin.
De kernen hebben in de verklaring aangegeven dat zij de hervormings- en vernieuwingsbeweging zullen ondersteunen indien de voorzitter verder zal gaan. Rebin geeft aan dat zij van de voorzitter niet verwachten dat hij niet doorgaat met zijn handelingen, maar zij geven in ieder geval een duidelijk signaal. Somohardjo gevraagd naar een reactie gaf aan de verklaring nog niet onder ogen te hebben gehad. ‘Laten ze maar praten. Bij de terugroeping heeft niet Somohardjo teruggeroepen, maar de partijraad. De partijraad is het hoogste orgaan van de partij. Somohardjo is slechts de voorzitter. Alleen het orgaan dat hun heeft geplaatst, kan ze terugroepen. Als de partijraad zegt dat je van je opdrachten afwijkt, dan mogen we je terugroepen’, zegt Somohardjo, persisterend dat de partijraad terecht heeft teruggeroepen.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!