4 jaar cel voor beroving goudconcessie

Lorenzo Kemp en Jermain van Eewijk mogen vier jaar brommen. Zij werden gisteren door kantonrechter Maytrie Kuldipding veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een roofoverval op een goudconcessie te Brownsweg. Volgens de rechter had Kemp zijn voertuig ingezet en was het plan samen met Van Eewijk beraamd. De slachtoffers werden onder schot gehouden, waarna zij enkele goudmatten meenamen. De derde comparant, Franklin Adjako, werd vrijgesproken van de roof, maar wel schuldig bevonden aan opzetheling. Hij zou de gestolen goudmatten hebben uitgeklopt om een graantje mee te pikken. Hiervoor kreeg hij 12 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. Bij deze verdachte was er onvoldoende bewijs over zijn betrokkenheid bij de beroving. Een getuige zou pas op de strafzitting hebben aangegeven dat Adjako een jachtgeweer op hem had gericht. Gezien het feit dat deze verklaring nimmer bij de politie was afgelegd, kon de magistraat dat niet meenemen in haar vonnis. Volgens de rechter wist Adjako reeds van tevoren dat de spullen uit een strafbaar feit afkomstig waren. Voor financieel gewin heeft hij toch meegewerkt.
FR

error: Kopiëren mag niet!