Combe Markt-eigenaar wilde Adhin als minister en vicepresident

Kalipdewsing wilde Adhin als minister en Vice presidentKries Kalipdewsing, eigenaar van Combe Markt, zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij een minister mocht aanwijzen in de regering. ‘Vanaf ik naar de NDP ben overgestapt, want ik was VHP’er, zou ik een minister aanwijzen.’ Kalipdewsing zegt aan de krant dat hij de NDP had aangegeven dat hij met hen in zee zou gaan als Ashwin Adhin minister zou worden. Dit is ook werkelijkheid geworden. De ondernemer geeft aan heel blij te zijn met het feit dat Adhin nu meer dan minister zal zijn. ‘Mijn wens was eerst Bouterse als president, want dat is de partijwens, en Adhin als minister, maar gezien zijn kwaliteiten is hij nu vicepresidentskandidaat, een veel hogere post.’ Volgens Kalipdewsing is dit mede door hem. Hij zegt dat hij meer dan 100% tevreden is. Hij wilde dat Bouterse nog 5 jaren aan bleef zitten en Adhin onder Bouterse kwam te vallen en dat is ook gebeurd. ‘Dit is wat ik gevraagd heb en daarom heb ik de partij zo goed ondersteund en zal ik de partij ook blijven ondersteunen.’
De Combe Markt-eigenaar zegt dat zijn hele familie, kinderen en kleinkinderen, elke 2 weken donaties aan kerken en arme mensen doen namens de NDP en de directie en het personeel van Combe Markt. Er wordt elke 2 weken niet minder dan SRD 5000 opgehaald en zelfs het personeel geeft graag wat ze kunnen missen voor het goede doel’, legt Kalipdewsing uit. Over de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen met betrekking tot de precaire economische situatie in het land zegt de zakenman dat alle bezuinigingen een goede zaak zijn.
‘In een huis waar de vader het geld verdient, zal de moeder het met dit geld moeten redden.’ Deze regel geldt volgens hem ook voor een land. ‘Een goede financiële staat betekent ‘wat je verdient tot daar moet je uitgeven en niet meer’. Alle huishoudens moeten kijken waar ze kunnen bezuinigen en dit ook doen.’ Men zou volgens Kalipdewsing moeten beseffen dat Suriname een derdewereldland is en zichzelf niet moet vergelijken met Europa en Amerika.’ Zij die niet hier willen blijven, moeten dan maar in het buitenland gaan wonen. Mensen geven soms onnodig geld uit aan zaken en gaan ver over hun budget, terwijl er geen probleem hoeft te zijn als alle uitgaven binnen de maat blijven’, aldus Kalipdewsing.
De ondernemer toonde zijn waardering voor president Bouterse en de NDP middels een manifestatie, waarbij hij en zijn honderden arbeiders, geheel in de NDP-kleur, een bezoek brachten aan het huis van Bouterse. Hierna hield hij nog een ondersteuningsmanifestatie op het terrein naast zijn bedrijf. Het is de eerste keer in de Surinaamse geschiedenis dat een ondernemer een partij zo openlijk heeft ondersteund.

error: Kopiëren mag niet!