DRS is samenleving erkentelijk voor ondersteuning

In de afgelopen dagen heeft de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven, DRS, in twee sessies haar campagne en het verloop van de verkiezingen geëvalueerd. Deze verkiezingen waren voor ons een goed meetmoment en wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van deze ervaring. “Wij hebben kritisch naar ons zelf gekeken en onderzocht wat onze zwakke en sterke kanten waren. Waar liggen voor ons de mogelijkheden in de toekomst en waar moeten wij voor waken. Hoewel het resultaat voor ons minder is dan verwacht, zijn wij toch tevreden over de manier waarop onze partij door brede lagen van de bevolking is ontvangen en de inzet van partijleden en sympathisanten. Volgens onze analyse heeft het pover resultaat niet gelegen aan gebrek aan vertrouwen in capaciteit en kwaliteit, maar aan onvoldoende bekendheid van de partij bij de samenleving.”
“Tussen de dag van onze proclamatie (25 augustus 2014) en de verkiezingen van mei 2015 heeft de partij veel werk verzet. Zo hebben wij onder andere gewijzigde statuten doen goedkeuren en publiceren, registratie gedaan bij het OKB, meer dan 4.000 leden kunnen werven, registratie voor deelname aan de verkiezingen bij het CHS, als één van de eerste partijen een verkiezingsprogramma gepresenteerd welke volgens een beoordeling door “Het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur” tot één van de beste mag worden gerekend. Daarnaast zijn er bijkans 200 kandidaten voor de vertegenwoordigende organen (DNA, DR en RR), ingeschreven bij de hoofdstembureaus van Paramaribo en Wanica. Daarbij was DRS de enige partij die in Paramaribo dit feilloos heeft gedaan”, zegt DRS in een verklaring.
“Kortom er is veel en kwalitatief goed werk verzet in 9 maanden tijd. Gebrek aan financiën heeft gemaakt dat wij ons niet zodanig hebben kunnen profileren, waarbij meer mensen kennis met onze ideeën en doelstellingen hebben kunnen maken.” Ondanks dit alles is DRS tevreden met de inzet van haar leden en de ondersteuning vanuit de samenleving en zegt zij allen hartelijk dank hiervoor. “Verrijkt met de ervaring van deze verkiezing gaan wij aan de slag met het opstellen van onze strategie op weg naar de volgende verkiezingen.”

error: Kopiëren mag niet!