Regen, regen en wateroverlast

RegenDoor zware regens de afgelopen dagen hebben diverse delen van Suriname te maken met een hoge waterstand. Niet alleen woonwijken, maar ook bijvoorbeeld percelen van landbouwers zijn onder water. En voorlopig houdt deze nattigheid wel even aan. Ook automobilisten hadden het gisteren te verduren met de lange files. Voetgangers hadden geen enkele keus, dan maar op blote voeten in het water te gaan lopen. De weerinformatie voor de komende dagen geeft een wat somber beeld. De langdurige regens van de afgelopen dagen lijken volgens de Meteorologische Dienst voortgang te zullen vinden. Suriname zit op dit moment in de grote regentijd. De afgelopen dagen hebben we te maken met een aantal storingen, waardoor we meer neerslag hebben gehad. En die storingen die we gedurende de komende maanden krijgen, zijn als gevolg van de langstrekkende tropische golven. De as van de Intertropische Convergentiezone bevindt zich op dit moment boven ons gebied en verplaatst zich langzaam naar het noorden toe. Als we convergentie hebben boven ons gebied, dan krijgen we wolkenvorming, met als gevolg neerslag.
FR

error: Kopiëren mag niet!