Paul Somohardjo: ‘PL-assembleeleden platgebeld door eerste lijn NDP’

De gekozen PL-assembleeleden waaronder Ingrid Karta-Bink uit Commewijne en Ruben Chitan uit Saramacca worden plat gebeld door zelfs de eerste lijn van de NDP. ‘Wat wil je, wat kunnen we voor je doen, we kunnen alles geven wat je wilt om je district te ontwikkelen’, wordt aan de PL’ers gezegd volgens partijvoorzitter Paul Somohardjo. De toegang tot gekozen assembleelid William Waidoe uit Nickerie gaat niet. Niet lang terug heeft collega-assembleelid Rachied Doekhie geprobeerd hem neer te halen door diens moeder die ijsverkoper is, te bespreken. ‘En bij mij durven ze ook niet, omdat ik bij voorbaat al een antwoord klaar heb.’
PL heeft geen honger om in de regering te zitten
‘De PL zit niet te trappelen om samen te werken met de NDP, de PL heeft geen honger om in de regering te zitten’, zegtSomohardjo, duidelijk. Dat de ondervoorzitter van de partij, Raymond Sapoen, voornemens zou zijn om zijn eigen fractie te vormen in het parlement, deert Somohardjo niet. ‘Geen man over boord.’ De kiezers van V7 en in het bijzonder de PL drukt hij op het hart geen zorgen te maken. Door Sapoen zou zijn verklaard dat er een vertrouwenscrisis zou zijn tussen hem een Somohardjo. ‘Sapoen is onbetrouwbaar’, zegt Somohardjo fel. Sapoen zou ‘gesolliciteerd’ hebben bij de NDP.
PL is niet te koop
Somohardjo stelt duidelijk dat samenwerken met de NDP een addertje onder het gras heeft. En dat is dat de PL moet opgaan in de NDP wat het geval is met een aantal partijen de afgelopen periode waaronder KTPI-Nieuwe Stijl, de Baasa, de PBO en de BVD. Volgens Somohardjo zal hij nimmer toelaten dat de PL wordt verkocht, hoewel hiertoe een couppoging wordt gedaan door Sapoen. ‘Door Sapoen heb ik de PL opgericht. De partij wordt nooit verkocht, ook al blijf ik alleen bij de PL.’
Sapoen was 15 jaren lang voorzitter
Somohardjo wijst erop dat Sapoen 15 jaren als voorzitter fungeerde van de Pendawalima. ‘Sapoen had alle ruimte. Hij zou zorgen voor verjonging en vernieuwing, maar waar is hij nu beland’, zegt Somohardjo. Somohardjo was aanvankelijk de voorzitter van de Pendawalima maar middels een coup nam Sapoen het roer over in de jaren negentig. Toen richtte Somohardjo zijn eigen partij op, de PL. Uiteindelijk keerde Sapoen met nauwelijks een paar mensen als te zijn zijn achterban, terug bij de PL. Bij de afgelopen verkiezingen was Sapoen door de V7 als nummer twee geplaatst op de kandidatenlijst in Wanica en eindige met bijkans 5.000 stemmen. ‘Het zijn stemmen van de V7’, aldus Somohardjo.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!