‘NPS’ers willen naar de oranje partij’

NPS'ers willen naar de Oranje partijTenminste drie prominente NPS’ers hebben de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, benaderd om deel uit te maken van de VHP. Deze mededeling deed Santokhi afgelopen woensdagavond waar hij de structuren, leden en sympathisanten van de VHP bedankte voor hun inzet bij de verkiezingscampagnes. Volgens Santokhi staat het als een paal boven water dat de VHP de komende 5 jaren zich zal transformeren tot een nationale partij. De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, om een reactie gevraagd, onthoudt zich liever van elk commentaar. Volgens hem zijn het speculaties waarop hij liever geen antwoord geeft. Hij betitelde deze als ‘halve waarheden die tot onnodige toestanden binnen de NPS’ zal leiden indien hij op de speculaties zal ingaan.
Volgens Rusland maakt de NPS nog steeds deel uit van de V7-combinatie. Er zijn afspraken gemaakt om op afroep ter beschikking te staan. Hoewel de NPS individueel als partij onderhandelt met de NDP, ziet de voorzitter geen gevaar hierachter. Volgens hem hadden de V7-leiders als V7-combinatie een uitnodiging verwacht van de NDP voor eventueel te voeren gesprekken. Ondanks dat dit is uitgebleven en slechts enkele partners van de V7 zijn uitgenodigd, is afgesproken deze partijen niet te verbieden. Na de besprekingen moet wel overleg gevoerd worden met de overige partners.
Als het aan Rusland ligt, neemt hij liever plaats in de oppositiebanken om de oppositie constructief bij te staan. Maar hij voegt er meteen aan toe dat dit zijn persoonlijke mening is. De achterban houdt verschillende meningen eropna. Een deel wil met de NDP in de regeringscoalitie, terwijl een ander deel zich niet graag begeeft in de buurt van de NDP. Volgens Rusland zal de uiteindelijke beslissing door de verschillende partijstructuren genomen moeten worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!