VHP bezorgd om omkoping kiezers door Abop en NDP

frontbinnenVol afschuw heeft de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) kennis genomen van een video die via social media(Facebook) wordt verspreid waarin te zien is hoe de leider van ABOP geld verdeelt (omkopen) onder de kiezers.
Kort na het behalen van 5 zetels bij de verkiezing van 25 mei 2015 heeft de ABOP o.l.v. Ronnie Brunswijk een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst heeft Brunswijk eenieder bedankt die een bijdrage geleverd heeft voor het behalen van 5 zetels voor de gele partij.
Natuurlijk bedankte Brunswijk de kiezers op zijn wel bekende manier namelijk door geld te verdelen c.q. te strooien. Alle aanwezigen kregen een biljet van SRD 50. Uit welingelichte bronnen vernemen wij dat Brunswijk meer dan 100.000,- SRD heeft verdeeld onder de kiezers.
Niet alleen de gele partij maar ook de paarse partij heeft zich schuldig gemaakt aan omkopingspraktijken. In het Indiaanse dorp Kwamalasamutu heeft de paarse leider ook flink gestrooid met geld om in de gunst te komen van de kiezers.
Er zijn bedragen genoemd van SRD 350 tot 500. De VHP kan zich niet voorstellen dat bepaalde leiders zo diep gezonken zijn dat ze SRD 50 tot 350 betalen in ruil voor een stem. Dit is niet de volkswil maar omkoperij.
De VHP protesteert met klem tegen deze handelwijze van politieke leiders en betreurt het ten zeerste dat sommige leiders zijn overgegaan tot omkoping van kiezers. Omkoping van kiezers is een zeer verwerpelijke daad.
Omkopingspraktijken zijn volstrekt ongeoorloofd. Ze werpen een smet op de democratische verkiezingen en het functioneren van de democratie.
VHP mediacommissie

error: Kopiëren mag niet!