Mahinder Jogi: ‘We kunnen niet eeuwig in de oppositie zitten’

dblogo‘We kunnen niet eeuwig in de oppositie blijven zitten’, zegt Mahinder Jogi, die wederom is gekozen als assembleelid, aan Dagblad Suriname. De VHP is met minstens 9 zetels de grootste partij binnen de V7. De NPS heeft voorlopig maximaal 3, de PL 5 en de BEP 1 zetel. De DA’91 en de SPA hebben geen enkele zetel binnengehaald. Jogi zegt bijzonder teleurgesteld te zijn in de resultaten van de overige partners van de V7. ‘We hadden een bepaalde verwachting van de politieke partijen.’
Jogi, die aangeeft dat de VHP in een slecht scenario is terechtgekomen, is benieuwd welke stap de VHP zal ondernemen en of de V7-combinatie in tact zal blijven. Het staat als een paal boven water dat er overleg moet volgen over het voortbestaan van de V7. Binnen de politieke kringen wordt gespeculeerd over een eventuele samenwerking tussen de NDP, die 26 zetels heeft, en de VHP. Jogi heeft nog geen commentaar hierover. ‘We moeten eerst overleg voeren met onze structuren. En als er een bepaalde verwachting is van onze achterban moet die dan uitgevoerd worden.’
Het aantal stemmen dat Jogi heeft behaald, is meer dan de afgelopen verkiezingen. Vooral in het ressort Calcutta hebben meer kiezers op hem gestemd in vergelijking met de afgelopen verkiezingen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!