Artsen worden verplicht zich te blijven scholen

Artsen worden verplicht zich te blijven scholen.1Minister Michel Blokland van Volksgezondheid benadrukte het belang van bijscholing gisteren bij de bevordering van milieu-inspecteurs. Hij gaf ook aan dat degene die nooit moeite doet om zich te ontwikkelen, altijd in dezelfde rang zal blijven. ‘Dat geldt voor iedereen. Volgende week komt de beschikking uit, waarbij de artsen maar voor drie jaren hun vergunning krijgen. De tijd dat als u eenmaal bent geslaagd, kunt werken en blijven werken is al lang voorbij. Als u binnen die drie jaren een aantal punten niet haalt, omdat u geen nascholingsactiviteiten hebt bijgewoond, wordt uw vergunning ingetrokken. Dat is allemaal bedoeld om een bepaald niveau binnen het systeem te waarborgen’, aldus Blokland.
Het ligt in de bedoeling dat artsen alerter zijn door steeds upgradingscursussen te volgen. De artsen moeten in de 3 jaren waarin hun vergunning loopt een aantal punten behalen door geaccrediteerde cursussen te volgen. Alleen dan komt men in aanmerking voor verlenging van zijn vergunning. Ook is inmiddels een huisartseninstituut in het leven geroepen. Medische studenten die afstuderen, moeten bij dit instituut hun verzoek indienen om toestemming te krijgen om tot huisarts opgeleid te worden.

error: Kopiëren mag niet!